Схващат ли политиците смисъла на площадната демокрация #ДАНСwithme ?

16 Юни

От два дни България се вдига на протест.  Без организация, напълно спонтанно в София пред Министерски съвет на 14.06.2013 се събраха над 10 000 души, а на 15.06. – над 20 000!

Все по-масови протести в София пред Министерски съвет 15.06.2013 г. Снимката е предоставена с любезното съдействие на Бисер Дянков - http://svobodnite.wordpress.com/

Все по-масови протести в София пред Министерски съвет 15.06.2013 г.
Снимката е предоставена с любезното съдействие на Бисер Дянков – http://svobodnite.wordpress.com/

Конкретният повод е скоростна промяна в закона и изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.  Доста скандална личност, чиято шеметна кариера започва още от незряла тинейджърска възраст – 21 г. , а изглежда и доста преди това, съдейки от негова снимка с покойния вече шеф на Мултигруп Илия Павлов.  Медиен магнат по български, човек, управляващ огромна собственост, неразривно свързан с банката, въртяща държавните и общински пари – КТБ и вече успял да прекрачи прага на няколко партии.

Но истинската причина е, че хората не виждат някаква реална промяна в начина на управление. При предварителните избори на 12.05.2013 г. политиците даваха заявка, че в България ще има експертно правителство, способно да изведе държавата от тежката криза , в която е затънала.  След над 20 години преход, повече от половината българи живеят под прага на бедността!  И докато все повече обикновените българи губят работата си, губят средства за физическо оцеляване, не могат да си купят лекарства и храна, отказват се от топло през зимата и измират, то партии и политици, неразривно преплетени с едрия монополен капитал и мафиотски структури, пропити от договорености под масата, отново и отново си прехвърлят топката, за да не загубят контрол върху властта. А от там и върху информацията, върху съдебната система, върху всичко.  Защото всичко е пари. Народното събрание, съдебната система, прокуратура се ползват по най-безобразен начин не за да се създава и прилага читаво законодателство, водещо до справедливост, а за да могат всички участници в процеса по съсипването на българския народ, да бъдат изкарани кристално чисти и неопетнени като планински изворчета.

Няма престъпления, няма осъдени, няма скандал, завършил с присъди. 

Няма морал!…

Нагледахме се на прескачане от партия в партия, на разни сливания, вливания, отделяния, разделяния, преименувания и какви ли не още процеси на партиите. И всяка ни се представя като нова.  Като пример – от НДСВ произхождат и ГЕРБ -Бойко Борисов, който пък е бил довереник на Тодор Живков, а от там има близко родствени връзки с БСП, и България на гражданите-Меглена Кунева-Пръмова, сродила се с виден комунистически род, бивш Министър в правителствата на Сакскобургготски и на Станишев. Давам това само като пример за липсата на ясни граници и разлики между отделните партии, като този процес на свързаност и преливане е валиден и в останалите партии и личности в тях.  Съществена разлика между партиите няма, личностите са едни и същи. Затова няма ясна граница коя партия у нас е лява, коя е център и коя е дясна. Цари едно партийно люшкане от ляво на дясно и обратно като пияни в кръчма.

Но за съжаление тази партийна кръчма е Българският парламент. Основната институция в съсипаната ни държава.

Държавата и народът биват изтупвани като брашнен чувал. Но, дами и господа политици, чувалът вече няма сили да пуска…

Опитват да ни заблудят, че в момента протестира средната класа. Каква средна класа? В България няма такава. Политиците се постараха да я унищожат, защото именно тя би имала силите и волята да влияе при избори. У нас по-голямата част от малкото хора, имащи работа, живеят под прага на бедността. Минималната заплата е под прага на бедността. Малко са държавите, в които се наблюдава явлението работещи бедни.  У нас има много рязко обществено разслояване на неколцина много богати и масово бедни и гладни. И между тях единици, можещи да се охарактеризират като средна класа, но толкова малобройни, че не могат да формират класа като обществена прослойка.

Истината е, че в момента протестира народа. В момента хора, симпатизиращи на една или друга партия, или такива, които са политически безпристрастни, се обединяват в един общ протест, с една ясно очертана цел – физическо оцеляване и достоен живот в България, нежелание повече да търпят и да гледат  безучастно политически интриги и въртележки. Хора, нежелаещи БюлетиниГейтс да завърши безславно, след като е публична тайна дългогодишната изборна манипулация. Хора, искащи най-после да има осъдени, които да понесат отговорността си за геноцида срещу българския народ.

Това са хора,  протестиращи за хляб и ценности! За бъдеще!


Това са хора, които не искат единствения изход за физическо оцеляване и живот да бъде „терминал 2“ . Хора, които вече почти нямат какво да губят.

Хора нежелаещи  повече да търпят такъв тип задкулисно, манипулативно, мафиотско, геноцидно управление, без значение кой управлява.

Хора културни и мислещи, готови в свое име и в името на децата  да се борят за бъдеще в България, за бъдеще на българите!

Все по-често на политиците ще се налага да дават отговори на хората, както това се наложи снощи на Сидеров.

И измъкване вече няма да има, защото и полицията е част от този народ, защото охранява, но сваля каските в знак на съпричастност и получава цветя и аплодисменти.

И протестите ще стават все по-многобройни.

Защото те са срещу цялата политико-медийно-монополна манипулативна каста!

Докато кукловодите и куклите осъзнаят сериозността на ситуацията и смисъла на #ДАНСwithme!


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: