Референдум 2013 – какъвто и да е резултатът, народът все губи

26 Ян

Утре България ще гласува на Референдум 2013 – ДА или НЕ на нова ядрена централа. Или няма да гласува.  Каквото и да се случи, резултатът е все  1:0  за политиците срещу народа!

Резултатът от този Референдум 2013 няма никакво значение по отношение развитието на ядрена енергетика в България.

“Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа?”

Формулировката на въпроса не дава възможност за съществено различен отговор. Защото на същественият въпрос  „Да се развива ли ядрената енергетика в България?“ , отговор вече е даден в самата формулировка. Подразбира се, че България ще продължи да развива ядрена енергетика, тогава, когато целия свят се отказва от нея.  По този въпрос народът няма право на мнение. А именно това е въпроса, по който би трябвало да се проведе Референдум. Останалото е само безсмислено харчене на парите ни. Затова предлагам парламентарно представените партии да заплатят разходите за провеждането му от своите касички.

Така формулираният въпрос дава отговор само КАК да се развива ядрена енергетика в България – чрез нова или чрез стара централа? А това не е въпрос за Референдум.  Това е въпрос за експерти. И политиците го знаят прекрасно.

Затова какъвто и да е резултатът от Референдум 2013, народът все губи, а политиците ще го дъвчат и предъвкват като залепнал за дълго на зъбите им локум.

Ето възможните варианти:

1. Повече отговори  „ДА“ –  Това означава: ядрена енергетика да се развива чрез нова ядрена централа. Този отговор дава възможност за строеж както на нови блокове в Козлодуй, така и  на нова ядрена централа, без значение дали това ще е Белене или някоя друга.

2. Повече отговори „НЕ“ – Това означава: Да се изграждат нови блокове в Козлодуй. Но дори и при такъв отговор, някой ден, ако на някоя управляваща партия й скимне да строи нова ядрена централа, в София например, ще се извърти, че на Референдум 2013 е ставало дума за Белене.

3. Ако повечето хора НЕ ГЛАСУВАТ, тогава пък ще кажат- Ето, дадохме ви възможност, ама вие не пожелахте да я реализирате. Не отидохте да гласувате. И политиците пак ще си въртят далаверите както на тях им е изгодно.

Така, че, хора, не се притеснявайте. Каквото и да се случи утре, НИЕ-НАРОДЪТ все ще сме губещите.  Защото на политиците въобще не им пука какво е нашето мнение.

А колкото до въпроса дали България да развива ядрена енергетика или как, нито му е сега времето, нито това е начинът!

Advertisements

2 Коментари to “Референдум 2013 – какъвто и да е резултатът, народът все губи”

 1. kapito януари 26, 2013 at 15:13 #

  Лошото е, че няма кой знае какво да се направи, добре са си вързали гащите! А и колко наистина важни за решаване дела заглуши този референдум … „Плувай, плувай, не е риба“ – казваше Гарабет или Петка (не се сещам вече), но е точно актуално.

 2. misiqta nevazmojna януари 26, 2013 at 17:12 #

  Никога НЕ трябва да забравяме, че след Чернобил другарят Тодор Живков забрани песента „Тих Бял Дунав“ защото там се пее: „…и кога се там зададе Козлодуийски бряг – БУМ“…
  Тъп и несъстоятелен референдум, за да могат едни крадци да си оправдаят миналите и бъдещите комисионни.
  Много по-важни теми, а и належащи, биха били темите за промяна на Конституцията, за изцяло мажоритарен вот, за промени в съдебната система, както и за създаване на условия за насърчаване на бизнеса.
  Това с Белене е смешка, от която всички политици печелят, защото се изместват важните теми на деня.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: