РЕФЕРЕНДУМ – имаме ли позиция?!

20 Ян

Аз имам позиция – ясна и недвусмислена. Категорично отказвам политиците да си измиват ръцете с мене. Отказвам да поема отговорност, която не е моя.  Нямам право да взема становище, по въпрос, по който не съм експерт и нямам компетентност. Нямам право да се изказвам по въпрос, по който нямам достатъчна и достоверна информация.  А такава информация никой не се постара да ни предостави. На нас, обществото.

В този Референдум прозира желанието на тези, които омазаха нещата, да си измият ръцете с народния вот.  И в бъдеще никой никога да не разбере кой каква отговорност носи. Кой какво е договарял.

Така, както е формулиран въпросът – „Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа?“, какъвто и да е вотът, без значение „ДА“, или „НЕ“, той винаги може да бъде тълкуван, по начин, удобен на конкретните политически сили, управляващи в даден момент.  Този въпрос отговаря на политическите разпри между ГЕРБ и БСП и по никакъв начин не дава възможност на народа да изрази мнението си дали е съгласен децата в България да живеят в един непрекъснат риск от авария в ядрена централа.

Защото Козлодуй НЕ Е  НОВА  централа. И може да бъде разширявана с нови блокове до безкрайност. На когото както му е удобно.

Аз не желая децата ми да живеят в една рискова, увреждаща здравето им среда! Защото ядрената енергия е точно такава.

Да си спомним последиците от ядрените бомби над Хирошима и Нагазаки, да си спомним авариите в Чернобил и Фукушима, както много други не толкова популярни аварии в ядрени централи по света.

Да си спомним колко проблемно и опасно е съхраняването на ядрените отпадъци.

Нима германците са толкова тъпи, че се отказват от развитие на ядрената енергия и търсят други безопасни и екологични форми на производство на електричество?! Не мисля. Тази технологична нация се е замислисла за бъдещето на децата си. И търси решение.

Ядрената енергетика не е безопасна. Напротив! И последиците засягат много поколения в бъдеще за много години, за столетия…

Аз не искам да завещавам опасен свят за нашите деца! А политиците ме лишиха точно от този избор – да гласувам против ядрената енергия.

Историята показва, че когато са провеждани  референдуми в България, целта винаги е била измиване на ръцете на политиците чрез народния глас.

Ако на този референдум гласуват малко хора, то няма да се събере необходимият процент, за да бъде валиден вота и да си измият ръцете с нас.

Според мене истинският въпрос на този Референдум е, на кого да ни продадат – на руснаците, или на американците.

Затова нямам намерение да гласувам на този Референдум. Не желая после народният вот да бъде извъртян в посока “ гражданите така поискаха“.  Не желая отговорността да се размива.

Уважаеми политици, сърбайте си попарата.

Аз не искам никой да търгува с моето мнение, с мене, с бъдещето на децата ми! Няма да гласувам.

 

Покажете на политиците, че имате собствено мнение. Попълнете анкетата.

Анкета за Референдума:

Advertisements

2 Коментари to “РЕФЕРЕНДУМ – имаме ли позиция?!”

 1. kapito януари 20, 2013 at 17:14 #

  Нели, имаш ли данни колко са ти посещенията ? Учудвам се на ниската активност в момент, в който недоволството би трябвало да расте, следователно активността също. Доволните са мнозинство ?!?!?!?

  • Nelly Alexieva януари 20, 2013 at 17:25 #

   Да, сега наистина са малко посещенията.
   Явно никой не се интересува. Псевдоатентатът с Доган изигра и тази си роля – да отвлече вниманието от важните неща.
   ББ даде указанията си: 3 х НЕ, СС също даде: 3 х ДА, твърдия електорат вече е строен и с бюлетина в ръка, а другите са на принципа на шопа – „Мразим да мислим“. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: