Гневно

19 Дек

Една учителка направи опит за самоубийство! Дано да я спасят!

Една жена, владееща и преподаваща два чужди езика, направи опит за самоубийство, заради свирепото общество, в което сме принудени да живеем.

Вие дами и господа журналисти, ще почуствате ли най-после вашата отговорност пред обществото?! Или ще продължите да ровите, да търсите евтини скандали, с които да си изкарвате хляба ?! Ще усетите ли най-после, че този хляб, с който храните децата си, горчи, че този хляб е кървав хляб ? Защото вие, като озверели, гладни улични кучета разкъсвате душите на хората, за да запълните ефирно време и страници. Без капка милост, без капка мисъл за последствията…

Само преди няколко дни една друга жена – медицинска сестра, се самоуби. Пак заради журналисти.

Докога само лошата новина ще е новина ? Не мислите ли, че на нас, вашите зрители и читатели, вашите „обекти“ на новини, ни писна?

 А Вие, госпожо Директор на 130-то училище „Стефан Караджа“, Вие, която с лекота уволнихте учителката, и раздухахте скандала, вместо да подадете ръка в труден момент,  Вие спите ли спокойно? Вие интересувате ли се от хората, които ръководите? Или за Вас отговорностите и задълженията Ви стигат само до текстове от Кодекса на труда и до заповеди? Що за ръководител сте Вие?! Считате ли се достойна да възпитавате деца ? Дали Вие сте Учител, в истинския смисъл на тази отговорност?  Не мисля!

Дали поне един от вас, госпожо Директор,  неуважаеми журналисти, които разкъсахте на парчета тази жена – Илияна Иванова, ще понесе своята отговорност? Ще има ли уволнени?  Ще има ли оставки? Ще има ли поне един от вас, който да прояви достойнство? Или това понятие ви е непознато. Или по стар български обичай,  ще ви похвалят за добре свършената работа и ще ви възнаградят с някоя премия… А вие ще заспите, доволни от труда си…

Не се ли чувствате като убийци?

Аз бих се чувствала точно така.

Дано лекарите да успеят да спасят учителката.

Вярвам, че има деца, на които тя е дала много през годините.

Вярвам, че има хора, които са  й благодарни, защото са успели в живота, благодарение на нейните уроци!

Искам да вярвам, че е останала поне капчица доброта в този объркан сват и всичко ще свърши добре…

Дано!

Advertisements

5 Коментари to “Гневно”

 1. Вальо декември 19, 2012 at 08:50 #

  Браво, Нели. Много точно. И много силно.

 2. margo декември 19, 2012 at 09:43 #

  Аплодирам коментара ви за истерията,която сътвориха медиите за тази жена. Всички участваха в потъпкването на достойнстото й.За съжаление хората си изкарват гнева върху беззащитните…. Никой не помисли защо се е случило това и никой не помисли за децата на учителката. Хора- не съдете прибързано, помислете,опитвайте се да помагате.

  • -District17- декември 19, 2012 at 10:13 #

   Много силно! Позволих си да го публикувам в моят сайт, надявам се да нямате против…

 3. Kendov декември 19, 2012 at 11:40 #

  Напълно подкрепям. Бих помогнал на тази жена при нужда. Ако решите да организирате нещо пишете ме и мен – kendov@mail.bg

 4. men246 декември 20, 2012 at 10:22 #

  Да си даскал(в стародавния и достоен смисъл) е мисия.Не е за всеки.Някога е било престижно.От много години не е.Някога вероятността тези,които чустват призвание в себе си, да тръгнат по-този път е била много голяма.За това е помагала и престижността.В сегашния свят(не само в обърканото ни Отечество) тази престижност май се е загубила.И то от много години.За едни това е деградация на хуманизма.За други-обективно развитие.Това,което става в училищата за мен е доста отчайващо и леко зловещо.Дано се стреснем.
  Относно текста-напълно се солидаризирам с авторката.Погазването на човешкото достойнство(и то по възможност публично) стана доста масово занимание.Само си мисля,че би било добре да се замислим дали на мястото на директорката или на „журналята“ не бихме постъпили като тях.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: