Хакнат ли е сайта на Софийското метро?

31 Авг

Днес пускат новата втора линия на Софийското метро – от МС „Джеймс Баучер“  до МС  „Ломско шосе“.  С много шум и тържествено.  Продъниха ни ушите, че ползването днес ще е безплатно.  Опитвам да получа информация от извора – сайта на Метрополитен http://www.metropolitan.bg/ .  Там научавам всякаква ненужна информация, вкл. дължините  на линиите с точност до милиметър,  но не и това, което е важно за потребителя.

Отваряме схемата на действащото метро.  Новите станции са нанесени само в картата, но не и в дясно, в информационния списък.

Новите метростанции са нанесени само на картата.

В Актуално четем:

На 31 август от 12.00 ч. във връзка с официалното откриване на новоизградената втора линия на метрото ще се предвижда музикална програма пред Националния дворец на културата….

От 14 ч. всички желаещи ще могат да ползват втората линия на метрото по разписание, като пътуванията по линията ще са безплатни в рамките на деня.

Актуална информация за пускането на новите станции. Безплатно ползване, но какво?

Проверяваме разписанието Няма разписание за новите участъци на Метрото, но оставаме с впечатление за някакъв странен маршрут – от МС „Младост 1” до МС „Цариградско шосе”.

Няма разписание за новите участъци на метрото, но оставаме с впечатление за някакъв странен маршрут – от МС „Младост 1” до МС „Цариградско шосе”.

Опитваме да разберем в кои точно участъци днес можем да се возим безплатно и как ще стане това.  Новите станции са от от МС „Джеймс Баучър“  до МС  „Ломско шосе“, но обявеният Маршрут 2 е:   Маршрут 2 – МС „Цариградско шосе” – МС „Джеймс Баучер”.  Т.е. той включва участък, който  е платен- от МС „Царигадско шосе“ до МС „Обеля“.

За да не се чудите къде точно да откриете маршрутните линии в купищата ненужна информация, те се намират най-отдолу на страницата с  разписанието ( Информация за граждани / Интервал на движение на влаковете) .  Внимавайте и за периодите – от кой момент, до кога е действащ даден маршрут.

Маршрутни линии на Софийското метро.

И как точно да се възползваме от възможността за безплатно пътуване по новите линии днес, като част от Маршрут 2 е безплатен, а другата част – платен ? Тъй като не намираме информация в сайта на Метрополитен, решаваме да попитаме по телефона.

Контакти с Метрополитен.

Оказва се, че любезната служителка също не може да ни даде информация и ни съветва относно сайта да се свържем с тел. 921 20 71, а относно маршрутите и  възможността за безплатно ползване на новите станции днес, да се обърнем към службата по движение на тел. 921 20 03. Този телефон се оказва на една от метростанциите.  Задаваме въпрос как точно ще стане това безплатно ползване по маршрут 2 – ако се качим от МС „Джеймс Баучер“ до МС „Цариградско шосе”, трябва ли на МС +Обеля“  да слезем, да отидем да си закупим билет и да продължим до МС  „Цариградско шосе”?    От там ни обясняват, че ако се качим по Маршрут 2 от МС „Джеймс Баучер“ до МС „Цариградско шосе” , ще ползваме целия маршрут  безплатно, тъй като на новите станции няма билетни гишета и не трябвало да слизаме по средата, за да си купуваме билет.  Но ако се качим в обратната посока – от  МС „Цариградско шосе” до  МС „Джеймс Баучер”, ще си платим целия маршрут, вкл. и безплатния участък.

  През смях благодарим на служителя за информацията.

И се замисляме до кога цената за ползване,  както между 2 спирки, така и между 20, ще е една и съща?! Нали услугата превоз е в различен обем ?

И така не можахме да се информираме от сайта на Метрополитен.   Дали пък няма истина в информацията в Гугъл, че сайта може и да е променен от хакери ?!

Хакнат ли е сайта на Метрополитен?

Вие преценете кои са „хакерите“… 🙂

Advertisements

5 Коментари to “Хакнат ли е сайта на Софийското метро?”

  1. Kristine. август 31, 2012 at 14:54 #

    Абе трагична работа.. Аз в крайна сметка УСПЯХ (изненадващо) да намеря спирките, но бяха „скрити“ някъде в сайта за рализка от новините, че ще има концерт на НДК!?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: