Днес почина проф. Ботьо Тачков, нахапан и убит от глутница улични кучета

8 Апр

Днес е една тъжна Цветница.  Почина нахапаният и убит от глутница улични кучета професор Ботьо Тачков.  Един достоен българин си отиде заради престъпното  бездействие на държавата… Срам за България!

Всички думи, които напират в главата ми, са твърде слаби, за да изразя гнева си от тази нелепа и мъчителна смърт на професора. Тя нямаше да се случи, ако държавата, общината, политиците, ние  гражданите бяхме на мястото си, ако законодателството беше такова, каквото трябва да е.  Ние всички носим вина. Носим вина затова, че дълги години бездействахме и с това позволихме на хора, печелещи добре от псевдозащитата на уличните кучета, да ни диктуват поведение. Защото това е един доста доходоносен бизнес.

Защитата на уличните кучета в България не е нормално явление. Особено за държава, с претенциите да бъде европейска! В Европа не е така. 

Хуманен, означава човеколюбив, а не кучелюбив.

Крайно време е да се отнасяме хуманно към хората, да има защита хората!!!

За да няма повече нахапани хора от глутници улични кучета!

За да няма повече смърт!

П.С. Ще започна серия от постове по темата „улични кучета“, в която ще ви информирам по много въпроси за този изключително болен проблем. Ще бъда благодарна за всяко съдействие в борбата.

Advertisements

2 Коментари to “Днес почина проф. Ботьо Тачков, нахапан и убит от глутница улични кучета”

 1. София октомври 26, 2012 at 23:29 #

  въобще не съм съгласна с това! Борбата срещу бездомни кучета ли? Да ви кажа аз лично, кучетата са озлобени към нас, защото всяко второ куче е пребивано до смърт , наранявано и осакатено. Нима те нямат чувства ли? Ние хората сме си виновни. И в крайна сметка никой ли не помни за онова куче което е било осакатено без крака и т.н? Вчера видях котенце без заден крак. И никой от вас ли не е виждал куче , на което му се броят ребрата? На улицата зъзнейки от студ? Какво си мислите вие? Че хората сме много добри? Ха, глупости! Защо според вас има поговорка: Кучето най-добрият приятел на човека? Ще ви кажа: Защото техните очи са изпълнени с любов, защото ни уважават и обичат, но зависи как се държим ние с тях 🙂 И понеже те не могат да говорят, не могат да крещят, да изказват мнения , нямат власт и не могат да ни подритнат като боклук, както ние правим, тяхната единствена защита и инстинкт е да лаят, ръмжат и хапят.. Това е моето лично мнение, и ако Вие направите сайт: Да премахнем или убием животните, ще се погрижа да направя Анти сайт на вашия

  • Nelly Alexieva ноември 5, 2012 at 16:56 #

   Вие сама сте дала отговор – техният инстинкт е да хапят, а не защото сме им направили нещо лошо! И точно заради това и заради всичко останало, което сте написали, мястото им не е на улицата.
   Страдайки за осакатените животни, моля, не забравяйте и многобройните случаи с изпохапани и осакатени от улични кучета деца. Ще си позволя да предположа, че и те Ви интересуват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: