Цинична гавра със софийските адвокати !

21 Февр

Висшият адвокатски съвет(ВАС), с Решение на №1354  от 17.02.2012 г. , лиши всички адвокати от гр. София от правото да бъдем представлявани на общото събрание на ВАС и да избираме висши органи на адвокатурата.

Това решение е прецедент за българската адвокатура и потресе много адвокати с цинизма си,  превратното тълкуване на закона и волята на общото събрание на Софийска адвокатска колегия (САК).

Преди година по аналогична жалба,  ВАС прецени редовнотс на избора.

До тук се стигна поради фарса и явната подигравка с колегията и колегите от страна на председатестващия  адвокат Милчо Бенгарски  при ръководене на общото събрание на САК.  Адвокат Бенгарски дори неглижира и на практика отказа преброяване на гласуването за неговата смяна поради лошо водене  и избор на друг председател на събранието.  Би следвало адвокатския съвет да потърси отговорност от колегата Бенгарски, защото освен професионализъм, адвокатът е длъжен да проявява нравственост и морал, каквито му бяха чужди в случая.

САК е най-голямата колегия в страната, състояща се от 4935 вписани адвокати, имащи право на 123 делегати на общото събрание на ВАС и има решаваща роля при избора на органи на висши органи на българската адвокатура.  Отказът на ВАС от участие на софийските делегати ще компрометира сериозно изборът на висши органи.

Единственото правилно и адекватно решение е отлагане на общото събрание на ВАС и насрочване на ново общо събрание на САК за избор на делегати.

Всичко останало е подмяна на вота на софийските адвокати.

Протокол от ОС на САК.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: